Pozor! Zadnje čase opažamo, da naši uporabniki v našem imenu prejemajo nezaželjeno pošto (SPAM) na mail. Prosimo vas da pošto ne odpirate.
About

Klemen Bauer

Sem Klemen Bauer, dolgoletni profesionalni športnik, član slovenske biatlonske reprezentance in štirikratni olimpijec (Torino 2006, Vancouver 2010, Soči 2014, Pyeong Chang 2018). Med vsemi športnimi dosežki bi izpostavil 4. in 9. mesto na olimpijskih igrah ter srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu. Športno kariero sem zaključil leta 2022. Na srečo sem že med tekmovalno kariero poskrbel za formalno izobraževanje na področjih, ki me najbolj zanimajo. Leta 2013 sem diplomiral na Fakulteti za šport. Svoje izobraževanje sem še nadgradil z magisterijem na Ekonomski fakulteti, smer menedžment v športu. V svoji karieri vrhunskega športnika sem bil veliko vpet v družbeno odgovorne aktivnosti in različne promocijske aktivnosti.

Najbolj ponosen pa sem na svojo družino. Sinova Aksel in Lars ter moja življenska sopotnica neizmerno bogatijo moje življenje. V prostem času se navdušujem nad številnimi športnimi aktivnostmi, kot so jadralno padalstvo, kolesarjenje, supanje, kajtanje, plezanje... Poleg vseh aktivnostih pa vedno najdem čas, da nudim celovito podporo lokalni skupnosti pri smučanju in supanju.

Gregor Mohorič

Rodil sem se v Kranju, 22. 12. 1983, kot deveti zapored. Dobil sem še mlajšega brata in sestro. Vsi smo se kot otroci ukvarjali s športom. V Kranju so nam rekli športna družina ali tekači. Prav vsi smo namreč tekli na smučkah. Iz smučk sem presedlal na kolo. Prišlo je obdobje, ko sem šport zamenjal za vsakodnevno ustaljeno življenje. Spoznal sem življensko sopotnico. Pri 23 letih sem postal mladi očka, moji hčerki.

Pri 28 letih se mi je življenje postavilo na glavo. Prestal sem dva tvegana posega na vratnem delu. Moje življenje se je začelo znova. Učiti sem se moral hoditi, pridobivati moč v rokah, nogah, vratnem delu... Nekega dne sem spoznal Natašo in Žiga, ki sta mi predstavila supanje. Supal sem predvsem zaradi fizioterapije. S supanjem sem raztegoval vratne in hrbtne mišice. In šlo mi je odlično. Danes nimam večjih težav, razen gibljivosti vrata.

Pred 10 leti ne bi niti pomislil, da se bom ukvarjal s supanjem. Kaj šele, da bom leta 2021 postal državni prvak v Spritu. Danes se moje življenje vrti predvsem okoli supanja. V Surf in Sup zvezi Slovenije sem dejaven kot član izvršilnega odbora in član tekmovalnega sveta.

About
About

Urban Lagoja

Kaj me je pripeljalo do supanja? Moja odvisnost od vode in vodnih športov. Včasih sem na veliko kajtal v sosednji Italiji in na Hrvaškem. In tudi malo dlje, na bližnjem Egiptu. Močan veter, turkizno morje pod nogami, ni ga lepšega. Ko vetra ni, ni kajtanja. Mene pa je neprestano vleklo k vodi. Tako sem se leta 2009 prvič spoznal s supanjem. V 3 minutah na sup deski sem začutil neopisljivo svobodo. Našel sem tisto »nekaj«, kar mi je manjkalo do popolne sreče.

Leta 2013 je bil pravi čas za odločilno prelomnico v mojem žvljenju. Začel sem razvijati in oblikovati sup deske pod lastno blagovno znamko Amanzi. Amanzi pomeni voda, meni osebno magično snov. Oblikujem in razvijam sup deske, visokokavostne za najboljšo sup izkušnjo. Gibljem se po robu zmogljivega, in lovim tisti "sweet spot". Sem shaper za sup deske Amanzi, AZULboards, R&D. Pridobil sem tudi licenco za ASI Sup instructor: Enclosed Flat Water (Level 1), Stand up Paddle Water Safety Rescue Award (Flat water).

Dejan Mohar

Rojen sem v Ljubljani 8. 10. 1977. Stanujem na Miklošičevi ulici 2a v Domžalah, če bi mi kdo hotel oktobra poslati darilo. Bolj kot šolski uspehi so me zaznamovali uspehi na športnem področju. Moj oče, moj idol, je modro razmišljal: »Politik ne bo, naj bo vsaj športnik.«. Če še ne veste, moj oče je bivši smučarski skakalec.

Smučanje mi je šlo odlično, tenis mi je šel še bolje. A se je zataknilo pri denarju. Nogomet ni zahteval velikih finančnih vložkov. Postal sem nogometaš. Kmalu sem ugotovil, da je nogomet krut, vsaj kar se tiče zaslužka. In sem šel raje v »normalno« službo. Pri njej vztrajam še danes. In še danes igram rekreativni nogomet.

Kaj je prosti čas? Nimam pojma! Ob vseh dnevnih obveznostih sem še straš dvema navihanima sinovoma: Arne 11 let, Jan Mark 3 leta. Arne je, vsaj kar se športa tiče, zelo podoben meni. Poskusil je že (skoraj) vse. Naš prijatelj Gregor, jaz ga kličem coach Douglas, naju je januarja pred 4 leti vrgel v vodo in rekel: »Nata, zdaj pa supajta!«. Malo za šalo in veliko zares. Supanje naju z Arnejem povezuje. Zelo uživava v tem športu, zahvala gre Gregorju. Trenira naju do onemoglosti in iz naju potegne maksimum.

Gregor si je želel ustanoviti sup klub. In glej ga asa, res ga je. Meni je Gregor zaupal vlogo podpredsednika kluba. Sprejel sem jo z veseljem. Vse ostalo boste itak izvedeli kmalu, na Eurosportu ali pa v športnih novicah na 24 ur.

About
About

Goran Smirčić

Rođen sam u Rijeci 1974. godine u obitelji obrtnika. Od mladih dana sam bio posvećen borilačkim sportovima, posebno karateu i ta ljubav traje i dalje. Međutim, zbog nekih povreda morao sam presati sa treniranjem karatea i pronaći drugi sport. Uz to, započeo sam karijeru privatnika, pa sam radio po cijele dane i teško je bilo ubaciti sport u moj život.
U Istri sam prvi put vidio SUP dasku, kod Fratarskog otoka kod Pule. Odmah mi se svidjela ta aktivnost i kupljena je prva daska. Od tada je supanje postalo dio mog života, prvo kao rekreacija, a od 2019. godine i kao aktivno natjecanje. Prvi sam natjecatelj koji je koristio AMANZI dasku u utrkama. Imao sam zapažene rezultate na lokalnim natjecanjima, a 2022. godine bio sam suorganizator prve duathlon SUP/RUN lige u Varaždinu, gdje sam ukupno osvojio drugo mjesto.Također, 2022. godine osvojio sam treće mjesto u jedinoj hrvatskoj ligi za supanje na Voloskom kao član VOP SUP TEAMA.
2023. godine postao sam počasni član AMANZI SUP TEAMA Slovenija, što mi je velika čast i poticaj za daljnji rad.
Najveća vrijednost supanja su dobro zdravlje i stjecanje dobrih prijatelja. Pomoću supanja sam postao dio ogromne globalne SUP-obitelji, a to je neprocjenjivo.

Naši pokrovitelji

Amanzi
Supstore
AzulBoards
DIGITALNI VITAMIN